Hybrid SUV: Hvordan Velge?

Hybrid SUV: Hvordan Velge?
Hybrid SUV: Hvordan Velge?

Video: Hybrid SUV: Hvordan Velge?

Video: Hybrid SUV: Hvordan Velge?
Video: How Plug-in Hybrids Save Money 2024, Juni
Anonim

De første hybridbilene på veien, som Prius og Civic, var kompakte og skryte av effektiv drivstofføkonomi. Men for å behage kunder som fortsatt er forelsket i SUV-er og bekymret for høye bensinpriser, har noen bilprodusenter tilbudt hybrid bensin-elektriske modeller.

hybrid SUV
hybrid SUV

Hybrid-SUV-er markedsføres i tre hovedstørrelser: full størrelse, medium og kompakt. De kompakte tilbyr de største besparelsene sammenlignet med deres ikke-hybrid kolleger.

Modeller i full størrelse gir mindre betydelige besparelser, men de beholder parametrene bæreevne, komfort og romslighet, noe som for noen bilister fortsatt er en grunnleggende faktor. Mellomstore modeller tilbyr en kombinasjon av noen av fordelene med både små og store SUV-er.

Hybrid-SUVer i full størrelse som tilbys av General Motors: Cadillac Escalade, GMC Yukon og Chevrolet Tahoe. De opererer alle på et dual-mode hybrid system utviklet av GM, BMW og DaimlerChrysler i fellesskap. I den første modusen går bilen bare på strøm, bare på bensin, eller en kombinasjon av begge deler, for bykjøring.

Den andre modusen er for landeveiskjøring, der 6,0-liters V-8 med 332 hestekrefter gjør det meste av arbeidet med en elektrisk motor. GM-systemet har også muligheten til å deaktivere sylindere, hvorved halvparten av sylindrene kan lukkes når det ikke er nødvendig, for eksempel ved stopp-og-kjør bykjøring. GM-hybrider har også et 300-volts nikkel-metallhydridbatteri.

Toyota og Lexus betjener det mellomstore hybrid-SUV-markedet. Toyota Highlander kombinerer en elektrisk motor på opptil 209 hestekrefter med en 3,0-liters V-6 bensinmotor. Toyotas luksusdivisjon Lexus tilbyr RX450h som en mellomstor hybridmodell. Lexus kombinerer en 3,5-liters V-6 med en elektrisk motor som til sammen produserer 295 hestekrefter og 30-32 mpg by og 28 motorvei mpg.

En av de første hybrid-SUV-ene som kom på markedet var den kompakte Ford Escape Hybrid, som kom ut i 2004. Dette er en interessant modell, både når det gjelder design og når det gjelder kombinasjonen av egenskaper av økonomi, sikkerhet og pålitelighet.

Når du velger riktig hybrid-SUV, må du vurdere hvor mye du vil ha fra bilen og hvor mye du har råd til å betale. Hybrider er dyrere enn deres ikke-hybrid kolleger, og gassbesparelsene vil ikke være nok til å oppveie bilens høyere prislapp. Uansett er pluss av en hybrid også at den forurenser luften mindre og alltid vil være bedre når det gjelder miljøvern, selv om dette ikke vil påvirke lommeboken din.

Anbefalt: