Når Skal Du Bytte Sommerdekk

Når Skal Du Bytte Sommerdekk
Når Skal Du Bytte Sommerdekk

Video: Når Skal Du Bytte Sommerdekk

Video: Når Skal Du Bytte Sommerdekk
Video: Når skal du bytte motorsykkel dekk? 2024, Juni
Anonim

Når den første snøen faller, blir det umiddelbart umulig å kjøre på veiene: det er trafikkork overalt, mange ulykker. Lange køer står rundt dekkbutikkene for å bytte sommerdekk til vinterdekk.

Når skal du bytte sommerdekk
Når skal du bytte sommerdekk

De første frostene kommer, som alltid, uventet når de fleste bilistene ennå ikke har hatt tid til å bytte dekk. Slike værforhold er farlige fordi asfalten er dekket med et tynt islag. Sommergummi, i motsetning til vinteren, ved kalde temperaturer endrer fullstendig de fysiske egenskapene. Det blir vanskeligere, og bilen slutter å "føle" veibanen. I følge eksperter bør du ikke vente på den første snøen eller frosten, men bytte dekk når temperaturen ute blir +7 grader. Den omtrentlige dagen for dekkbytte er 15. november.

I forskjellige regioner i Russland kan ikke gummibytte skje samtidig. Men tydeligvis, hvis det er snø 10 cm tykt på asfalten, vil sommerdekk være helt overflødige her.

En dobbel situasjon er forårsaket av værforhold når det er asfalt på veibanen, og snø ligger i gårdsplassene til husene. Kjører du hovedsakelig på veibanen i byen, så kan du tenke på å installere sommerdekk, fordi bruk av pigger på asfaltflater vil ha en skadelig effekt på holdbarheten til gummien.

Utenfor byen og på gårdsplassen til husene, med årstidsskiftet, ligger snøen lenge. Og hvis du kjører mer på slike steder, eller om kvelden (morgen / natt), så bytt sommerdekk til vinterdekk så snart som mulig, fordi smeltevann blir til is over natten.

Det er en såkalt universalgummi, som er beregnet for kjøring når som helst på året. Men det vil være verre enn vinterdekk om vinteren, og verre enn sommerdekk om sommeren, som alle universelle enheter.

Øyeblikket for å skifte dekk er ikke regulert av noen lovgivning, så du kan sykle vinterdekk om sommeren, og omvendt om vinteren - sommerdekk. Det er ingen bøter for dette, lommen din vil ikke lide av dette, men sikkerheten til passasjerer og sjåføren selv kan lide.

Anbefalt: