Hvordan Installere Kuleledd På En VAZ

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Installere Kuleledd På En VAZ
Hvordan Installere Kuleledd På En VAZ

Video: Hvordan Installere Kuleledd På En VAZ

Video: Hvordan Installere Kuleledd På En VAZ
Video: ВАЗ Lada 2107 2024, Juli
Anonim

Nesten alle eiere av en VAZ-bil står overfor behovet for å skifte kuleledd. Den beklagelige tilstanden til innenlandske veier gjør sine egne justeringer av bilens vedlikeholdsplan. Det er bedre å gjøre jobben selv, for å ha full tillit til den utmerkede kvaliteten på reparasjonen.

Bærekule VAZ 2110
Bærekule VAZ 2110

Hovedsymptomet på en funksjonsfeil i kuleleddene er aksialt spill og banking når du svinger de øvre og nedre styrestengene i forhold til styreleddet. For å sjekke, må du starte en lirkebjelke eller en hardmetallstang mellom disse nodene, og deretter teste mekanismen med hyppig sterk trykk.

Forberedelse til jobb

Før du starter arbeidet, bør buen og styreelementene vaskes grundig og få tørke i flere timer. Arbeid skal utføres på en inspeksjonsgrop eller en overgang. Fra verktøyet trenger du: en hammer, en solid flat skrutrekker, et sett med skiftenøkler, en omvendt klemme eller en spesiell trekker og en billampe.

De øvre eller nedre kuleleddene skiftes parvis, men vekselvis på hvert hjul. For sikkerhets skyld bør det monteres klosser under bakhjulene. Heng ut et av forhjulene, legg en stang under bunnen og tøm oljen. Etter det er løfteinnretningen installert under den nedre styrestangarmen, som må løftes lett og hjulet fjernes.

Fjerne kuleledd

For å demontere de gamle kulelagrene, må du løsne mutrene som holder pinnene på støttene til styrehåndtaket med en 22 skiftenøkkel. Mutterne trenger ikke å være helt vridd, de må løses to eller tre omdreininger. Etter det blir en returklemme eller en avtrekker viklet mellom dem. Sistnevnte er en pigg med to blinde muttere, hvis ender er skjerpet under en kjegle med en stump topp. Oppgaven er å frigjøre den ved å banke lett på styreleddet med en hammer. Som et resultat skal kulelagrenes pinner bevege seg fra stedet, hvorpå mutteren på den øvre støtten må vris, og svingstangen må kobles ut og føres til siden.

Den nedre svingarmen forblir stasjonær. Du må fjerne bremseskiven fra den og legge den ved siden av den. I dette tilfellet må du være veldig forsiktig med bremseslangen. Kuleleddene er festet til svingarmene med tre 8-bolter som må skrus ut.

Installere nye deler

Støttenes monteringssted skal rengjøres grundig for støv og smuss, smøres med Movil og festes med nye kuleledd. Det er viktig å bytte ut festeboltene og spaltene med nye. For å installere kuleledd, bør du også ta vare på tilgjengeligheten av nye muttere med hyppig gjengestigning.

Først er den nedre støtten installert, som bremseskiven er festet til. Det er ikke nødvendig å stramme mutrene for mye, dette kan gjøres etter at monteringen er fullført. Den øvre spaken, sammen med den installerte støtten, settes inn i hullet på styrespindelen, den andre mutteren er også skrudd nesten til enden. Etter at kuleleddene er på plass, strammes mutrene tett, hvorpå hjulet installeres og underlagene under bilbunnen fjernes.

Anbefalt: