Hvordan Lage Camber

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Camber
Hvordan Lage Camber

Video: Hvordan Lage Camber

Video: Hvordan Lage Camber
Video: How to Install Camber Bolts 2024, September
Anonim

Forhjulene på bilen er plassert i visse vinkler i forhold til hverandre, som kalles camber og toe-in. Dette gir god håndtering på veien, så det er veldig viktig å gjøre justeringer.

Hvordan lage camber
Hvordan lage camber

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er fullt mulig å utføre hjuljustering i en garasje. Dette vil kreve en nylontråd og det enkleste justeringsverktøyet.

For å få fremakslingen og konvergensen, installerer vi bilen med forhjulene på spesialtilberedte støtteputer. Det er veldig viktig å være oppmerksom på at belastningen på begge hjulene må fordeles jevnt. Det første trinnet er å gjøre kollapsen. Det utføres ved å vri stagene. For å måle avviket fra camber fra den nominelle verdien, er det nødvendig å ta en nylontråd, binde en vekt til den og plassere den resulterende rørledningen slik at den løper langs hjulskivens akse. Vi måler avstanden fra tråden til kanten øverst og nederst, og beregner deretter forskjellen. Hvis det overstiger den tillatte verdien for bilmerket ditt, korrigerer vi det ved å justere stativets posisjon med en spesiell nøkkel. For å kontrollere resultatet av justeringen gjentar vi målingene.

Steg 2

Konvergens kan gjøres på en lignende måte. skiver parallelt med gulvet. På samme måte måler vi avstanden fra skivens fremre og bakre kant til filamentet. Vi analyserer det og justerer om nødvendig tået ved å endre lengden på styrestengene. Rattet under justering og måling skal være i midtstilling, og det er ønskelig å fikse det. Når du måler, må du ta hensyn til feilen som kan oppstå på grunn av krumningen på felgene. For en mer nøyaktig måling anbefales det å vri hjulet ved å foreta flere målinger i forskjellige posisjoner.

Trinn 3

Det er ikke så vanskelig å lage camber og toe-in, denne prosedyren må gjøres regelmessig for profylakse, så vel som etter utskifting av frontstivere, stille blokker, oljetetninger, stenger eller spaker.

Anbefalt: