Hvordan Sjekke En Diode Med En Tester

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sjekke En Diode Med En Tester
Hvordan Sjekke En Diode Med En Tester

Video: Hvordan Sjekke En Diode Med En Tester

Video: Hvordan Sjekke En Diode Med En Tester
Video: Hvordan lynkjapt presentere og tolke data med hurtiganalyse i Excel? 2024, September
Anonim

En diode er den enkleste halvlederenheten. Brukes for å rette vekselstrøm til likestrøm, for å blokkere og begrense spenninger, samt for belysning og indikasjon. Sjekk effektiviteten til dioden med et multimeter med en diodetestfunksjon.

Hvordan sjekke en diode med en tester
Hvordan sjekke en diode med en tester

Bruksanvisning

Trinn 1

Før du sjekker et element, må du ekskludere det fra den elektriske kretsen, da eksterne kretser kan forvride målingene. Før du berører terminalene på elementet og enheten med hendene, må du berøre bakken for å lade ut all statisk elektrisitet som har samlet seg i kroppen din. Sensitive elementer er i stand til å svikte selv fra en slik ladning. Slå på diodehelsekontrollfunksjonen på multimeteret (tester).

Steg 2

Berør testledningene til testeren til begge utgangene av elementet. Det er viktig å observere riktig polaritet. Koble den røde testledningen til den positive effekten fra dioden (anoden), den svarte testledningen til den negative ledningen (katoden). For å lokalisere katoden på en diode, se nøye på begge utgangene til elementet. En stripe nær en av dem indikerer katoden. Ikke berør metalldelene til testersonden og diodeledningene med hendene.

Trinn 3

Ta en multimeteravlesning. Berør deretter den røde sonden på enheten til katoden, og svart på anoden og ta avlesningene igjen. Hvis testeren under den første avlesningen ga en verdi nær null (men ikke lik), og gikk av skalaen under den andre, er dioden i drift. Hvis testeren går utenfor skalaen ved begge målinger, er dioden feil. En pause har skjedd innenfor et element. Hvis testeren viste null under begge målingene, er dioden kortsluttet.

Trinn 4

Hvis det ikke er noen digital tester med diodetestfunksjon, test med et ohmmeter eller analogt (peker) multimeter. For å gjøre dette, slå på enheten i motstandsmålingsmodus med høyest mulig grense. Koble den røde ledningen til testeren til anoden, og den svarte til katoden til elementet som testes. Måleren skal vise ubetydelig motstand. Etter å ha skiftet tappene på steder, bør testeren vise uendelig høy motstand.

Trinn 5

For lysdioder utføres korrekt tilkobling og brukervennlighetskontroll visuelt.

Anbefalt: